„It feels like a hangover, doesn’t it?” Așa începe un articol din ediția The Spa Guide 2016 a Conde Nest Traveller care prezintă sub forma unei confesiuni starea pe care toate mamele ajung să o aibă la un moment dat – epuizarea fizică cauzată de somnul întrerupt, pe o perioadă mai lungă de timp.

Citești și ai sentimenul că este și povestea ta, recunoști stările fizice descrise (amețeala cu care te trezești, starea de epuizare fizică pe care o resimți încă de dimineață). De ce? Deoarece somnul întrerupt de trezirile nocturne ale copilului duc la acest lucru (uneori ele se prelungesc și dincole de vârsta de 1 an și nici nu trebuie să fie vorba despre treziri de lungă durată). Întrebarea aici nu este ce facem cu copilul, ci ce facem cu mama! Se pare că există un program – Sleep Recovery Program – în cadrul SHA Wellnes Clinic, Alicante, Spania.

Ce presupune programul:

  • 7 zile de recuperare și îmbunătățire a calității somnului
  • problema este analizată din mai multe perspective, participantul având posibilitatea de a-și alege sesiunile la care dorește să participe (nutriție, analiza somnului, psihoterapie, meditație, mindfulness, acupunctură, masaj etc)
  • nu se consuma: zahar, alcool, cafea (evident!)
  • dieta specială (cum ar fi ”onion ravioli with consomme and slices of autumn fruit” – sună chiar mai bine decât în română 🙂
  • sesiuni 1 la 1 cu specialiștii clinicii pentru a determina ce trebuie schimbat în stilul de viată al participantului la acest program (confesiunea din articol oferă exemple punctuale pentru situația personală prezentată – când ar trebui să te culci, ce ar trebui să mănânci la micul dejun, când pleci de la birou etc pentru a-i da corpului tău ceea ce are nevoie pentru a se putea odihni și a rămâne sănătos)

Dacă vreți să vă aruncați un ochi nedormit pe site-ul lor, veți găsi și alte programe și servicii, sub marea umbrela a „wellness-ului”. Costul programului Sleep Recovery este pe măsură, 3250 EUR (fără cazare, dar cu toate mesele incluse), însă prezentarea e atât de frumoasă și dorința de somn atât de mare, încât eu zic să începem să strângem bani! 🙂

Site-ul SHA Wellness Center aici.

SHA-E8 SHA-E1

 

 

 

 

 

SHA-Reiki   SHA-Yoga-Class1

SHA-Cuisine-42   08-1

Credit fotografii: www.shawellnessclinic.com

Pentru și mai multe soluții premiate, avizate și certificate din zona SPA,intrați pe site-ul Conde Nest Traveller, unde veți găsi ghidul lor pentru acest an.

Conde Nest Traveller SPA Guide 2016 aici.

Și ca în orice lucru care aduce o schimbare în bine în viața noastră, și în acest caz, totul ține doar de noi!

Enjoy!

 

 

 

No Comments