A fost o perioadă în viața mea când una dintre plăceri era aceea de a descoperi toaleta barului, restaurantului, clubului, hotelului etc în care mergeam. Desigur, toate acestea se petreceau înaintea curentului „Ce selfie mi-am facut în toaletă!” și nu aveau nicio legătură cu utilizarea propriu zisă a spațiului respectiv.

Era unul dintre acele spații mici (de cele mai multe ori), în care te puteai refugia atunci când aveai nevoie de o verificare rapidă, de o auto încurajare când situația devenea de nesuportat în public, sau când pur și simplu voiai ca bărbatul cu care erai la masă să te admire și de la distanță… Da, așa fac femeile uneori.

Acum am devenit germofobă și s-a mai dus plăcerea, dar cred ca sunt un mic George Costanza, în materie de toalete publice și aș putea scrie un scurt ghid cu sugestii. Daca nu știți ce expertiză are George, găsiți aici un scurt exemplu.

Desigur, întotdeauna am suferit că nu puteam verifica și situația toaletelor pentru bărbați… Trebuie doar să îmi fac puțin curaj!

Cele mai bune toalete pentru femei ar trebui să aibă (dar eu nu am găsit una completă):

  • o oglinda verticală. Pentru cei care nu știu încă, femeile merg la toaletă și pentru a se uita în oglinda, din cap până în picioare dacă este posibil. Atunci când ești mai mică de înălțime, o fată mică, e aproape imposibil să te vezi mai jos de talie în oglinda aflata deasupra chiuvetei (cu excepția celor foarte generoase și rare). E unul dintre acele lucruri simple, dar pe care le găsești foarte rar, spre niciodată într-o toaletă.
  • un scaun, un fotoliu sau o măsută. Până de curănd, găseai foarte rar un cuier în toaletă. Acum, aș merge putin mai departe. Femeile au, aproape întotdeauna, o poșetă, un laptop, o sacosă cu ele și aceste obiecte se agață foarte greu în cuier…Sunt atât de multe toalete generoase ca și spațiu în care se poate pune o măsuță, sau un scaun mic, pe care îți poți lăsa liniștită „bagajele” cât timp te speli pe mâini, te aranjezi etc…Think about it!
  • anunțuri lipite în orice altă parte, dar nu deasupra toaletei. De cele mai multe ori, când am vazut afișe lipite în cabinele toaletelor, am avut senzația unei prezențe masculine în zonă… Cine ar presupune că poți citi un afis în momentul în care stai cu fața către toaletă, dacă nu un bărbat?! Încercați pe oglindă, pe ușa toaletei, în interior, sau oriunde vă recomandă o femeie…Serios, ele chiar știu ce se întămplă acolo 🙂
  • lumină puternică. Știu, există riscul ca toată atmosfera construită în spațiul respectiv (în special dacă ne referim la HoReCa), să dispară în momentul în care intri într-o camera intens luminată, dar nu vreți să știți ce simte o femeie când nu poate verifica dacă „i-a căzut fața”, dacă are nevoie de un retuș…Dacă nu se poate lumina puternic întreaga toaleta, măcar o oglindă cosmetică iluminată ar putea salva situația.
  • uși până la podea. Da, aici trebuie să fiu de acord cu George Costanza… Iar acestea trebuie să vină la pachet, ÎNTOTDEAUNA, cu încuietori funcționale!
  • (bonus) cabine „mama și copilul” cu toaletă. Da, pentru mame sunt esențiale, mai ales atunci când sunt singure cu copilul și acesta este în căruț.

Nu o să intru în detaliile cu privire la curățenia sau consumabilele absolut vitale într-un astfel de spațiu!

Dar o să revin cu o completare, un scurt top al celor mai cool și prietenoase (utile) toalete din București.

They don’t call it RESTroom for nothing! 😉

toaleta publica

No Comments