Motivul pentru care nu am mai scris pe blog în ultima perioadă a fost acela că am așteptat să vad rezultatele unei metode de organizare a dulapului. Un fel de studiu in timp al efectelor bla bla…Înainte să vă recomand și vouă, am așteptat să văd cât rezista în cazul meu. Ei bine, am decis că mai bine aș scrie acum, căci sertarele mele au ramas la fel de cuminți și riscam să mai astept încă vreo 6 luni.

Glumesc, desigur…mai puțin despre sertare! Cea mai bine organizată parte a vieții mele.

Așa cum se întâmplă în viață, descoperi unele lucruri datorita oamenilor din viața ta. În acest caz, spiritul creativ din spatele Babybooks mi-a deschis ochii în direcția care a fost pentru mine, o posesoare de tendințe OCDs, o revelație, o eliberare și o nouă plăcere… Mă refer la cum iti poți împături hainele conform tehnicilor lui Marie Kondo.

Așa îți dai seama că fetele mici chiar pot face lucruri mari!

Ce știe să facă această fată mică din Japonia? Să îți arate cum să îți organizezi sertarele cu haine și, mai important, cum să le păstrezi așa un timp foarte îndelungat. Cum? Pentru că modul de aranjare este atât de bun, nu vei mai scoate toate tricourile din teanc până să ajungi la ultimul, pentru a descoperi că nu pe acela îl căutai, îți vei organiza sertarul cu pantaloni fară ca aceștia să mai face mii și mii de cute și vei afla că până și lenjeria poate fi împachetată frumos (aici mai am și eu putin de lucru).

Dar da, vine și cu un pic de „you have to feel, to love the fabric, communicate your affection etc”…treceți peste ușor, pentru că este atât de simpatică fata asta că o să vă vină să îi vedeți toate filmulețele și să îi cumpărați toate cărțile.

Găsiți AICI o demonstrație foarte drăgută.

Și încă ceva: deși vor fi aceleași haine, vei avea mai mult spatiu!

Marie Kondo este autoarea bestseller-ului New York Times „Spark Joy” și a cărții ”The Life-Changing Magic of Tidying Up”, aparent super cunoscută și în Marea Britanie, Germania și Japonia. Și dacă nu v-ați gândit până acum ce rol important poate avea o astfel de activitate, să știți că a fost și printre cei 100 Most Influential People în 2015, conform Time Magazine!

Pentru mine a fost ca o transă, am stat o zi întreagă și am facut acest lucru. Și chiar dacă auzi de multe ori că lucrurile mici te pot face fericit, parcă nu mă așteptam ca lucrurile așa de mici (și care stau în picioare :)) pot avea un impact atât de mare!

Eu zic să încercați, să descoperiți dacă și la voi are același efect!

Vă mai povestesc în curand ce am mai descoperit!

Fl

No Comments