Ne-am obișnuit să spunem că hainele pe care le purtăm ne reprezintă. Dar, în ce măsură, hainele pe care le ai acum pe tine sunt o dovadă a valorilor tale, nu doar o reflecție a stilului personal, stilului de viață, obișnuințelor?

Photo by Velizar Ivanov on Unsplash

Când am început să citesc despre sustainable fashion, dincolo de factorul #fear – cât rău face industria fast fashion, cum vom distruge Planeta cu un consum nejustificat de textile, cum lipsa reciclării și producția în condiții improprii ne vor pune tuturor viața în pericol etc – am descoperit și fața frumoasă a alternativei sustenabile.

Poți face alegeri care să te reprezinte 100%!

Iubești produsele naturale? Cumpără haine din fibre naturale, produse în mod etic!

Vrei să ai un stil vestimentar unic, nu vrei să nu porți „uniforma trendului”? Cumpără haine second hand, pre owned, vintage! Sunt, de multe ori, produse unicat, a căror „istorie” are un șarm aparte.

Susții egalitatea de gen și existența unor condiții demne de muncă, indiferent de domeniu? Cumpără haine produse de companiile care îți arată cine îți produce hainele, cum, unde. Pentru că nimeni nu ar trebui să moară de dragul modei, ceea ce, din păcate, se întâmplă. O căutare rapidă după Rana Plaza îți va da mult de gândit…

Vrei să economisești bani? Cumpără mai rar, produse de mai bună calitate care vor rezista mai mult timp și ține-ți astfel în frâu tentația de a cumpăra zilnic ceva. Ai cumpăra o mașină nouă doar pentru că are o culoare frumoasă și se asortează pantofilor cu toc pe care îi ai în dulap? Nu!

Dacă nu vei purta un articol vestimentar de cel puțin 30 de ori, atunci nu îl cumpăra!

Ce voiam să spun, de fapt, este că acest ghid drăguț de la re/make este numai bun pentru a-ți găsi motivația necesară pentru a face cumpărături „cu cap”, ”cu suflet”, cu responsabilitate! Toate cele 10 sfaturi chiar AICI!

#wearyourvalues


No Comments